Handleidingen
Fietstrainer koppelen aan Zwift
Rijklaar maken Thinkrider X5 Neo
Klantenservice
Neem contact met ons op via mail klantenservice@powerrider.nl
Fietstrainer koppelen aan Zwift
Uiteraard moet je eerst de Zwift software installeren en een Zwift account aanmaken. Koppelen aan Zwift kan met ANT+ of bluetooth. Als je ook hartslag wilt meten in Zwift zou ik ANT+ adviseren. De meeste hartslagmeters werken met ANT+. De trainers ondersteunen bluetooth en ANT+. De meeste laptops alleen bluetooth. Als je met ANT+ wilt koppelen moet je een losse ANT+ ontvanger kopen. Na het opstarten van Zwift kan je onder “pairing” de trainer koppelen. Afhankelijk van de trainer alleen vermogen (voor de A1) of feedback, cadansen en vermogen (voor de X5).

Fietstrainer kalibreren
Dit komt de nauwkeurigheid ten goede. Doe dit elke 30 fiets uren
Stap 1) Download de Thinkrider tools app uit de app store (Apple, Andriod)
Stap 2) Open de app en klik op “raceration”.
Stap 3) Selecteer device.
Stap 4) selecteer “raceration calibration”
Stap 5) ga trappen totdat de app “stop” zegt. Laat de trainer uitdraaien.
Stap 6) Als app calibratie rapport toont is het proces klaar.
De app Stap 3) selecteer device Stap 4) kalibreren Stap 5) trappen tot ~30Km/u Stap 6) Wachten tot trainer stil staat
Rijklaar maken Thinkrider X5 Neo
Stap 1) Montage: De Thinkrider X5 neo smarttrainer wordt geleverd met een verchroomde voetsteun, 4 boutjes en een inbussleutel. Bij montage moet de v-vorm van de voetsteun moet naar voren wijzen. De 4 boutjes verwijderen aan de onderkant van de trainer, voetsteun plaatsen en vastzetten met de boutjes.
Stap 2) Voeding aansluiten: Onder de fietstrainer zit een kort snoertje met een stekkertje waar de voeding op aangesloten kan worden.
Stap 3) Cassette monteren: Een cassette wordt niet standaard meegeleverd. Het tooltje voor montage ook niet. De cassette kan er maar op een manier op. Gleuven van verschillende breedte zorgen ervoor dat de cassette maar op een manier gemonteerd kan wordt. Bij 10 of 9 speed cassette moet een vulringetje geplaatst worden.
Stap 4) quickrelease (QR) of steek-as: De standaard busjes maken de trainer geschikt voor een fiets met quickrelease. Langste busje komt aan de kant van de cassette met verbreding aan de buitenkant. Andere busje plaatsen aan de andere kant dusdanig dat het grootste deel uitsteekt (QR 5×135).

Stap 5) fiets plaatsen: dat gaat hetzelfde als een achterwiel
Stap 6) koppelen aan trainingssoftware: Met Zwift naar “pairing” menu gaan. Controllable selecteren en cadence en power source. Je kan ook de software van www.powerfun.com gebruiken of andere online apps zoals Bkool.
Rijklaar maken Thinkrider A1
Stap 1) Montage: De Thinkrider A1 fietstrainer wordt geleverd met een 2 voetsteunen, 4 boutjes en een inbussleutel. Bij montage moet de langste voetsteun voor en de korte achter. De uitsparing in de trainer moet over het palletje van de voetsteun vallen. De 4 boutjes vastzetten met de inbus.met
Stap 2) Voeding: De A1 werkt met een CR2032 knoopcel. Er is geen externe voeding nodig. Als je de trainer draait gaat er een blauw lampje branden.
Stap 3) Cassette monteren: Een cassette wordt niet standaard meegeleverd. Het tooltje voor montage ook niet. De cassette kan er maar op een manier op. Gleuven van verschillende breedte zorgen ervoor dat de cassette maar op een manier gemonteerd kan wordt. Bij 10 of 9 speed cassette moet een vulringetje geplaatst worden. Niet schrikken, het freewheel zelf zit los van de trainer.
Stap 4) quickrelease (QR) of steek-as: De standaard busjes maken de trainer geschikt voor een fiets met quickrelease. Zie foto voor plaatsing busje aan de kant van de cassette. Het andere busje komt aan de andere kant dusdanig dat het grootste deel uitsteekt.

Stap 5) fiets plaatsen: dat gaat hetzelfde als een achterwiel
Stap 6) koppelen aan trainingssoftware: Met Zwift naar “pairing” menu gaan en power source selecteren. Trap 1x om de trainer te activeren. Je kan ook de software van www.powerfun.com gebruiken of andere online apps zoals Bkool.
Thinkrider speed of cadans sensor
Met de speed sensor of cadans sensor meet u of het aantal omwentelingen van de pedalen of het aantal omwentelingen van het voor of achterwiel. Het zelfde apparaat kan voor beide toepassingen ingezet worden. De keuze is aan u. Wilt u cadans en snelheid meten, dan heeft u twee sensors nodig.
Activeer de sensor door door het isolatie plakkertje van de batterij te verwijderen. Selecteer speed of cadans met het mini schakelaartje. (zie afbeelding)
U koppelt de sensor als speedsensor aan uw fietscomputer door via een bluetooth connectie Cycplus S3 te selecteren. In speedmode knippert het controle lampje blauw.
U koppelt de sensor als cadanssensor aan uw fietscomputer door via een bluetooth connectie Cycplus C3 te selecteren. In cadans mode knippert het controle lampje groen.
Bluetooth ondersteund maar één gelijktijdige verbinding.
U kunt uiteraard ook via ANT+ verbinden.
Als de batterij bijna leeg is knippert het controle lampje rood. Batterij type is CR2032.

Thinkrider fietscomputer

De Thinkrider fietscomputer is een eenvoudige GPS fietscomputer. De fietscomputer registreert afstand, snelheid, hoogte en route met een GPS ontvanger. Bij het eerste gebruik van de fietscomputer kan het wat langer duren voordat het GPS signaal gevonden is. Hou hier rekening mee. De drie bolletjes linksboven in het scherm knipperen als de GPS computer op zoek is naar satellieten. Pas als je een rit start gaat de fietscomputer zoeken. Druk dus op start en dan op pauze, wacht even tot de GPS signalen gevonden zijn en ga dan rijden. GPS signalen zoeken duurt langer als je beweegt.
Standaard staat de time zone van de fietscomputer op GMT +8uur. Deze kan je verzetten in settings -> time -> time zone. GMT +2 is Nederlandse tijd
GPS is het Amerikaanse Satellietsysteem voor plaatsbepaling. Er hangen 32 satellieten in de ruimte die een tijdssignaal uitzenden. Met deze signalen kan een fietscomputer berekenen waar je op de aarde staat. De nauwkeurigheid voor consumenten is 3-5 meter.
Glonass is het Russische Satellietsysteem bestaande uit 21 satellieten. De nauwkeurigheid voor consumenten is 4-10 meter.
Beidou is het satellietnavigatiesysteem van de Volksrepubliek China. In tegenstelling tot de systemen GPS en GLONASS die mondiale positionering bieden, gebruikt Beidou satellieten in een geostationaire baan. Dit betekent dat het systeem geen grote hoeveelheid satellieten nodig heeft, maar beperkt het dekkingsgebied tot het gebied waar de satellieten zichtbaar zijn (China). In Europa kan je dit systeem dus niet gebruiken.
Voor nauwkeurige snelheidsmeting in tunnels en het bos kan je nog een speedsensor op je fiets monteren. De fietscomputer wordt geleverd met een Engelstalige handleiding. Het kliksysteem van de montage beugel is compatibel met Garmin fietscomputers.
Je kan de computer koppelen aan de via de app van Thinkrider (www.powerfun.com). Powerfun kan dan automatisch synchroniseren met Strava. Je kan ook de training handmatig uploaden. Dit doe je met een usb kabel aan je computer. De fietscomputer wordt als een externe hardeschijf gezien. Selecteer de sync. via USB optie in het menu van de fietscomputer. De locatie van de files is: BC200 -> fit activity -> “filename”. De filename is een nummer in de vorm van datum en tijd zoals dit -> 20210610181220.fit voorbeeld. De .fit files je kan hiervandaan uploaden in Strava of een ander programma naar voorkeur.
De fietscomputer van Thinkrider is hetzelfde als de Coospo BC200. Je kan ook de app van Coospo gebruiken. Deze vind ik eigenlijk beter. Je kan met de Coospo app namelijk naast de synchronisatie via bluetooth ook alle instellingen van je fietscomputer beheren.



Magene crank vermogensmeter P325CS quick start
Installeren van de vermogensmeter
De Magene vermogensmeter vervangt je huidige trap-as. De Magene vermogensmeter is compatibel met een standaard Shimano 24mmx68mm bracket. Laat de installatie doen door je fietsenmaker of kom bij ons langs.
In gebruik nemen van de vermogensmeter crank
Voordat je de vermogensmeter kan gebruiken moet je deze activeren en kalibreren met de Magene Utility app. Deze kan je downloaden door de onderstaande QR code te scannen.

De app zal de vermogensmeter detecteren en na het opgeven van een email adres en invoeren van bevestigingscode is de crank geactiveerd. Vervolgens kan je de vermogensmeter kalibreren. Hiervoor moet de linker trapper verticaal naar beneden staan. Dit is de “nul” positie.
Nu kan je de vermogensmeter verbinden met je fietscomputer. Dit gaat via ANT+ of bluetooth. De Magene P325CS geeft vermogen, cadans weer. Via de app kan je laad status van de accu zien.
Opladen
De Magene vermogensmeter is voorzien van een oplaadbare batterij. Het laadsnoertje heeft twee aansluitingen. Eén voor de linker crank en één voor de rechter crank. De connector is voorzien van magneetjes zodat de connectie in de juiste richting tot stand komt. Er gaat een rode led branden als de vermogensmeter aan het opladen is. De led wordt groen als de accu vol is. De levering bevat geen USB power plug.
FAQ
Waar worden de Thinkrider producten gemaakt?
In Wuxi,JiangSu, China
Waar worden de Magene producten gemaakt?
In Qingdao, Shandong, China