Geplaatst op 1 reactie

Thinkrider A1 review

Thinkrider A1 review

Ik was op zoek naar alternatieve fietstrainers in aanvulling met wat er al op de markt beschikbaar is van Wahoo en Tacx. Zo kwam ik terecht bij Thinkrider een Chinese fabrikant van fietstrainers. Tijd voor de Thinkrider A1 review.

Thinkrider had een model dat erg leek op de Wahoo Kickr, maar ze komen sinds enige tijd met eigen modellen op de markt. Ik rij nu vanaf december 2020 op de Thinkrider A1. Je kan mijn race resultaten zien op Zwiftpower. Mijn ervaringen tot nu toe zijn positief. Op basis van mijn eigen ervaringen heb ik besloten deze fietstrainer en de Thinkrider X5 neo te importeren naar Nederland.

Thinkrider A1 review

Pluspunten

  • De trainer is een van de goedkoopste direct drive fietstrainers op de markt.
  • De trainer is relatief licht en is dus makkelijk te vervoeren.
  • De trainer werkt met een knoopcelbatterij batterij en heeft geen externe voeding nodig.
  • Dat er geen feedback functie op zit vind ik eigenlijk wel een voordeel. Je hoeft in een race minder te schakelen en dat heeft voordelen.

Minpunten

  • Het lichte gewicht kan ook een nadeel zijn. De trainer is hierdoor minder stabiel
  • De trainer kent een vaste weerstand. Zwaarder trappen (meer vermogen) doe je door zwaarder te schakelen.
  • Geen feedback betekent dat je in een Zwift race moet opletten niet gelost te worden op een klim. Iedereen gaat harder trappen omdat ze berg op meer vermogen gaan leveren. Op de A1 voel je dit niet en zal je dus zelf actie moeten ondernemen.

1 gedachte over “Thinkrider A1 review

  1. […] ik in de Thinkrider A1 review al aangaf was op zoek naar alternatieve fietstrainers. Na een paar maanden proefrijden op de […]

Reacties zijn gesloten.