Geplaatst op

Fietstrainer van Tacx of Wahoo?

fietstrainer van Tacx of Wahoo?

Als je een indoor fietstrainer zoekt dan is de vraag die je jezelf vraagt waarschijnlijk, wordt het een fietstrainer van Tacx of Wahoo?

Fietstrainer van Tacx of Wahoo of toch iets anders?

De bekende merken is uiteraard de veilige keuze. Met Powerrider.nl willen we een alternatief aanbieden. Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar merken die nog niet in Nederland bestaan. Voor indoortrainers zijn we uitgekomen bij Thinkrider. De Thinkrider X7 lijkt erg op de Wahoo Kickr core. De Thinkrider A1 heeft geen directe concurrent. Het is een eenvoudige voordelige trainer met direct drive! Direct drive geeft een realistischer fietsgevoel, de aandrijving/weerstand slipt niet. Je hoeft niet de speciale indoor blauwe band op te achterwiel te monteren. Twijfel je of je het indoortrainen überhaupt leuk gaat vinden dan is de A1 een goedkoop beginnersmodel.

De Thinkrider X5 neo is een totaal nieuw ontwerp. Dit model valt qua performance tussen de Tacx flux s en de Tacx flux 2 in.

De Thinkrider A1 en de X5 fietstrainers zijn nu uit voorraad leverbaar. De keuze is op deze trainers gevallen omdat ze qua positionering net even anders vallen dan het bestaande aanbod. Inmiddels zijn er heel wat trainingen en wedstrijdjes op Zwift met deze fietstrainers gereden.

We willen als webwinkel een breed assortiment aanbieden en in ons demo center de mogelijkheid bieden de verschillende trainer te “voelen”. Helaas staan de grote merken niet open voor kleine beginnende ondernemers. Hopelijk lukt het on binnenkort toch het aanbod uit te beiden.

Inmiddels hebben we veel fietstrainers aan een test kunnen onderwerpen. De conclusies hiervan kan je in andere blogs vinden.