Geplaatst op

Welke fiets app gebruiken?

Het liefst vindt je alle fiets en andere sportactiviteiten terug op één plek. Hieronder zet ik mijn ervaring uiteen.

Met welk apparaat registreer je de training?

Garmin fietscomputers en sporthorloges is al jaren populair bij multisporters. Wahoo is zeer populair onder fietsers. Ik zie Polar meer bij hardlopers. Elk merk heeft zijn eigen online omgeving om de activiteiten naar te uploaden. Er is dus wat voor te zeggen om te kiezen voor één merk en trouw te blijven. Van merk wisselen betekent een breuk in je trainingslog.

De fietscomputers die wij verkopen kan je koppelen aan de app powerfun. Deze app kan je ook gebruiken voor indoortrainingen. Ik gebruik deze app zelf niet. Ik upload de .fit rechtstreeks naar Strava en indoor rij ik met Zwift.

Registratie van indoor training

Er zijn ook verschillende platformen waar je online indoor kunt fietsen. Zwift is de meest bekende e-sports app. Andere zijn Rouvy, Fulgaz, Bkool of de merk specifieke Tacx app. Vrijwel elke indoortrainer kan je koppelen aan deze online omgevingen. Feit is dat je training nu op twee plekken geregistreerd staan.

3rd party app’s

Om toch weer één omgeving te creëren kan je de gegevens van Wahoo of Garmin synchroniseren met Strava. Hetzelfde kan je doen met de trainingen op Zwift. Strava wordt daarmee de plek waar alles bij elkaar komt. Inmiddels heb je wel 3 accounts om te sport activiteiten te registreren.

Trainingsprogramma’s

Dan kan er ook nog wel een 4e app bij, een app om gericht een trainingsprogramma af te werken. Om een trainingsprogramma samen te stellen heeft de coach natuurlijk wel inzicht in je trainingen nodig. En dus neem je een 4e app. Zo heb je Trainingspak, een online omgeving waarin je coach je trainingen analyseert en een programma voor je samenstelt.

Succes met het inrichten van je digitale sport wereld!